Pro DJ School

DJ Total Skills

DE MEEST UITGEBREIDE EN COMPLETE DJ TRAINING IN EUROPA!

De ultieme dj training voor alle serieuze DJ’s, hier leer je alles om straks compleet aan de slag te kunnen.
Tijdens deze dj training leer je echt alles wat er bij het vak DJ komt kijken waaronder de basis van het DJ’en, alle gevorderde technieken op het gebied van draaien en performen als artiest en er zitten ook theoretische lessen bij. Je krijgt dj training in muziek stijlen/keuze, commercie, muziek uitbrengen, netwerken, opbouwen van je DJ set en het werken met Rekordbox. Je komt terecht in ons netwerk en we wij geven onze studenten altijd de kans om zich optimaal te ontwikkelen.
Kortom, dit is de meest uitgebreide DJ training die er in heel Europa te volgen is! Daarom kun je soms na een succesvolle afronding ook voor ons aan de slag als ‘DJ Instructor’ bij de diverse events of mag je tijdens een event je eerste optreden geven.

Prive les

HOOFDONDERWERPEN

BASIC SKILLS

Voordat je aan de slag kunt moet je wel weten waar alle knoppen voor zijn en waar je ze kunt vinden. We lopen tijdens de dj les de belangrijkste zaken met je door en we leggen uit wat je er mee kunt doen. We laten je de verschillen zien tussen alle mixers, spelers en controllers zodat je straks zonder problemen je weg weet te vinden op alle apparatuur

Twee tracks gelijk laten lopen noemen we beatmatchen. Je moet leren tellen en we leren je hoe muziek in elkaar zit zodat je op het juiste punt kunt instarten. Met de huidige apparatuur en alle hulpmiddelen lijkt dit een koud kunstje maar gaande weg halen wij de hulpmiddelen weg en leren we je luisteren naar de muziek en gaan we beatmatchen op gehoor. We gebruiken geen sync.

Zodra je snapt wat beatmatchen is kun je aan de slag met mixen. Twee of meerdere tracks door elkaar heen lijkt niet zo moeilijk maar je moet met aantal zaken rekening houden. We leggen uit hoe je het beste een mix kunt maken en we laten je de verschillende mogelijkheden zien.

Je kunt zelf bepalen waar voor jou het begin van de track begint. Sla je het intro over of wil je beginnen in een break, je kunt dit aangeven door het maken van één of meerdere cue points. Hoe maak je nu een cue point en waar is dat goed voor, we leggen het je allemaal uit.

Het maken van een loop is niet moeilijk als je weet hoe het werkt! Loops kunnen je redden in je set en je kunt er de leukste dingen mee uithalen. Je kunt loops van te voren maken ‘on the fly’ of terwijl je met je set bezig bent. We leren tijdens je dj les loops maken, gebruiken en er creatief mee om te gaan

Het gebruik van effecten kan een belangrijk onderdeel zijn van je mix. Effecten moet je leren gebruiken en niet misbruiken. De basis effecten die op de mixers zitten leggen we helemaal uit. We laten ze horen, vertellen waar je ze kunt gebruiken en in combinatie met welke muziek of overgang ze het beste overkomen. Natuurlijk bepaal jij straks zelf hoe je ze gaat toepassen.

Als DJ kom je natuurlijk in aanraking met verschillende muziekstijlen. Nu kan het zijn dat je al een voorkeur hebt maar het is belangrijk om te weten wat voor stijlen muziek er allemaal zijn. Met deze kennis ga je meer begrijpen van muziek in het algemeen en ben je beter in staat om een goede set neer te zetten.

Rekordbox is al jaren voor de meeste DJ’s het toonaangevende programma om je muziek mee te organiseren en je set mee samen te stellen. Het is belangrijk om je tracks goed te organiseren en wij gaan je de basis uitleggen hoe je dit kunt doen.

Het lijkt zo makkelijk als je er naar kijkt…maar het is echt niet zo makkelijk als je denkt. Je kunt echt behoorlijke fouten maken en dan hebben we het niet over je mix en beatmatch kwaliteiten. We nemen een aantal belangrijke zaken met je door zodat je niet zonder voorbereiding het podium op gaat.

ADVANCED SKILLS

De basis van de verschillende DJ apparatuur is op zich niet zo lastig, maar wat doen al die andere knopjes dan? We gaan je alle mogelijkheden laten zien van de verschillende spelers, mixers en effect apparatuur. Alles komt aan bod zodat jij zonder problemen het podium op kunt.

Hot cues zijn super interessant en kunnen je DJ set een stuk spannender en makkelijker maken. Je kunt ze gebruiken om een a capella onder te zetten of je gebruikt ze als sampler. Er kan nog veel meer en wij gaan je uitleggen hoe je deze functie zo goed als mogelijk kunt inzetten.

Mixen is meer dan alleen twee schuiven open zetten zodat je twee tracks tegelijk hoort. Mixen kan op vele verschillende manieren. Drop mixen, beat mixen en spelen met je EQ, het kan allemaal en ook nog eens gelijkertijd. We gaan de verschillende manieren aan je voordoen en uitleggen, daarna kun je er zelf mee aan de slag.

Zodra je met meerdere spelers gaat draaien krijg je er ineens een hele boel knopjes en mogelijkheden bij! HELP! Geen paniek we gaan je helemaal begeleiden hoe dit aan te pakken. Omdat je ineens meer mogelijkheden tot je beschikking hebt wil niet zeggen dat je alles ook in één keer hoeft te gebruiken, rustig aan opbouwen.

Naast de basis effecten die je al snapt, zijn er nog een flink aantal andere effecten die je kunt gebruiken. Maar wat doen deze effecten eigenlijk en waar kun je ze voor gebruiken en kan het ook in combinatie met andere mogelijkheden zoals een loop? Je kunt helemaal los gaan met alle mogelijkheden die je hebt. Wij leren je wat het doet maar ook kijken we naar wat je niet zou moeten doen. Wij geven je advies en jij bepaald wat te doen!
Gewoon alle hits draaien en dan komt het best goed! We weten zeker dat je dan na 15 minuten klaar bent en de meeste mensen ook met jou. Het is van groot belang om je set goed op te bouwen, welke tracks ga je gebruiken en op welk moment. Neem je al je muziek mee naar je optreden of denk je eerst na waar je moet optreden en maak je dan keuzes. We gaan je tijdens je dj les helpen met je set en de opbouw daarvan.

De basis van Rekordbox is voor de meeste mensen wel duidelijk. Maar wat kun je er nog allemaal meer mee. Met de komst van Rekordbox DJ kun je deze ook als DJ software gebruiken i.p.v. Serato, Traktor of Virtual DJ. Maar er zijn nog een hoop slimme dingen te leren waardoor jij het een stuk makkelijker krijgt.

Puur om te kijken hoe ver je bent maar wellicht ook wel als promotie middel, een demo heb je altijd nodig. Je kunt deze gebruiken om te laten horen aan organisaties of clubs wie je bent en waar je voor staat, ze boeken je tenslotte niet omdat je er zo leuk uit ziet. We leggen je uit hoe je het beste een demo kunt opnemen en bewerken.

Dan heb je alle lessen gehad en dan denk je dat je er wel bent? Laat dit dan maar eens aan ons zien! Je voorbereiding is klaar, je tracks zorgvuldig gekozen en in Rekordbox je set klaar gemaakt. Je gaat live draaien voor een bekende DJ die jou gaat beoordelen op je techniek, set opbouw, muziekkeuze en nog veel meer. Dit is de kroon op je werk van de afgelopen tijd!

PRO SKILLS

Om aan de slag te gaan met het maken van mashups en remixen moet je wel weten hoe je met het programma Ableton Live om gaat. We leren je dijdens de dj les de belangrijkste functies en leggen je de basis uit.
Het woord zegt het eigenlijk al, we gaan er een georganiseerd zooitje van maken. We leren je van meerdere tracks een nieuwe track maken. Eigenlijk mixen maar dan met nog meer mogelijkheden en gebruik van loops en samples.
Soms past een nummer gewoon niet, je bent gek van deze track maar je zou het net even anders willen. Dat kan! We leren je om een eigen edit te maken van een reeds bestaande track zodat hij helemaal naar jouw wens is.

Veel muziek is instrumentaal en het kan soms heel verrassend zijn als er dan vocalen van een andere track bij passen. Je moet dan wel weten of iets vals is en hoe je deze vocalen in je mix krijgt. Hoe kom je aan deze vocalen en mag je dit eigenlijk wel gebruiken? Komt goed, we hebben de antwoorden voor je!

EXTRA

0
Opnemen van je eigen live set
0
Privé les DJ coaching (2 uur)
0
Gratis nieuwe hoofdtelefoon
0
Gratis oefenen op locatie

EXTRA INFORMATIE

Oefening baart kunst, daarom bieden wij je alle mogelijke praktijkles aan die je maar kunt bedenken. Tijdens je dj training mag je in overleg, vrij gebruik maken van alle apparatuur van de dj school in Amersfoort en Amsterdam. Ruim 40 uur per week kun je hier terecht op diverse professionele Pioneer DJ mixers en controllers. Je kunt tijdens de dagen dat onze mensen aanwezig en er geen andere dj training is, gratis komen oefenen, maak hiervoor een afspraak met onze planning. Onze begeleiders zijn ervaren, door Pioneer DJ gecertificeerde DJs en de Pro DJ School is getoetst en goed gekeurd door het CRKBO als beroepsonderwijs.

INFORMATIE

 • Prijs: € 1250,-

 • Aantal lesdagen: 11

 • 2 uur privé les zelf in te plannen

 • Aantal lesuren: 35

 • Incl. nieuwe hoofdtelefoon Pioneer DJ HDJ-X5 tww € 99,-

 • Lestijden: 19:00 t/m 22:00 uur

 • Maximaal aantal studenten: 8

 • Lesdagen Amersfoort: Woensdag

 • Lesdagen Amsterdam: Woensdag

 • Betaling mag in 2 termijnen

 • Bij betaling in 1 termijn krijg je 2% korting!

 • Gratis oefen uren: 480+

*Op alle opleidingen en trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

STARTDATA

 • Woensdag 11 mei 2022
 • Woensdag 06 juli 2022
 • Woensdag 05 oktober 2022
 • Woensdag 07 december 2022
(alle lessen zijn op woensdag avond. Er komen na de startdatum nog 3 lessen op de woensdag avond binnen dezelfde maand waarin je de lessen gaat volgen.)
INSCHRIJVEN LOCATIE AMSTERDAM EN BETALEN IN 1 TERMIJN
INSCHRIJVEN LOCATIE AMSTERDAM EN BETALEN IN 2 TERMIJNEN
 • Woensdag 08 juni 2022
 • Woensdag 07 september 2022
 • Woensdag 02 november 2022
(alle lessen zijn op woensdag avond. Er komen na de startdatum nog 3 lessen op de woensdag avond binnen dezelfde maand waarin je de lessen gaat volgen.)
INSCHRIJVEN LOCATIE AMERSFOORT EN BETALEN IN 1 TERMIJN
INSCHRIJVEN LOCATIE AMERSFOORT EN BETALEN IN 2 TERMIJNEN