DJ BASIC SKILLS Een goede basis is het beste begin.
Haal het beste uit je zelf!
settings_power

EEN GOEDE BASIS DJ CURSUS IS DE BESTE START

Een DJ cursus volgen is de snelste en beste manier om de basis goed onder de knie te krijgen en is dus een goede en slimme keus. De dj cursus basic skills is de eerste onmisbare eerste stap in jouw carrière als DJ en tijdens de dj les ontdek je alle tips & tricks van het vak onder begeleiding van professionele DJ’s waardoor je altijd de beste lessen krijgt. Leer alles over beatmatchen van electronic dance music op gehoor, loops, effecten en cue-points. Iedere high-end mixer, speler of controller van Pioneer DJ komt voorbij waar jij direct hands-on ervaring mee opdoet. In deze dj cursus leren wij jou de basis die je nodig hebt om straks een succesvolle dj te kunnen worden.

HOOFDONDERWERPEN DJ CURSUS

Twee tracks gelijk laten lopen noemen we beatmatchen. Je moet leren tellen en we leren je hoe muziek in elkaar zit zodat je op het juiste punt kunt instarten. Met de huidige apparatuur en alle hulpmiddelen lijkt dit een koud kunstje maar gaande weg halen wij de hulpmiddelen weg en leren we je luisteren naar de muziek en gaan we beatmatchen op gehoor. We gebruiken geen sync.
Zodra je snapt wat beatmatchen is kun je aan de slag met mixen. Twee of meerdere tracks door elkaar heen lijkt niet zo moeilijk maar je moet met aantal zaken rekening houden. We leggen uit hoe je het beste een mix kunt maken en we laten je de verschillende mogelijkheden zien.

Voordat je aan de slag kunt moet je wel weten waar alle knoppen voor zijn en waar je ze kunt vinden. We lopen de belangrijkste zaken met je door en we leggen uit wat je er mee kunt doen. We laten je de verschillen zien tussen alle mixers, spelers en controllers zodat je straks zonder problemen je weg weet te vinden op alle apparatuur

Je kunt zelf bepalen waar voor jou het begin van de track begint. Sla je het intro over of wil je beginnen in een break, je kunt dit aangeven door het maken van één of meerdere cue points. Hoe maak je nu een cue point en waar is dat goed voor, we leggen het je allemaal uit.

Het maken van een loop is niet moeilijk…als je weet hoe het werkt! Loops kunnen je redden in je set en je kunt er de leukste dingen mee uithalen. Je kunt loops van te voren maken ‘on the fly’ of terwijl je met je set bezig bent. We leren je loops maken, gebruiken en er creatief mee om te gaan

Het gebruik van effecten kan een belangrijk onderdeel zijn van je mix. Effecten moet je leren gebruiken en niet misbruiken. De basis effecten die op de mixers zitten leggen we helemaal uit. We laten ze horen, vertellen waar je ze kunt gebruiken en in combinatie met welke muziek of overgang ze het beste overkomen. Natuurlijk bepaal jij straks zelf hoe je ze gaat toepassen.

Als DJ kom je natuurlijk in aanraking met verschillende muziekstijlen. Nu kan het zijn dat je al een voorkeur hebt maar het is belangrijk om te weten wat voor stijlen muziek er allemaal zijn. Met deze kennis ga je meer begrijpen van muziek in het algemeen en ben je beter in staat om een goede set neer te zetten.

Rekordbox is al jaren voor de meeste DJ’s het toonaangevende programma om je muziek mee te organiseren en je set mee samen te stellen. Het is belangrijk om je tracks goed te organiseren en wij gaan je tijdens de dj cursus de basis uitleggen hoe je dit kunt doen.
Het lijkt zo makkelijk als je er naar kijkt…maar het is echt niet zo makkelijk als je denkt. Je kunt echt behoorlijke fouten maken en dan hebben we het niet over je mix en beatmatch kwaliteiten. We nemen een aantal belangrijke zaken met je door zodat je niet zonder voorbereiding het podium op gaat.
Dj les nemen om zo een perfecte basis te krijgen is een verstandige keuze. Hierdoor hoef je niet zelf alles uit te vinden en heb je al snel een goed basis niveau. Als onze eigen ervaren dj leraren zeggen” jammer dat er vroeger geen dj cursus was toen ik net begon, dat had veel tijd gescheeld!” dan zegt dat genoeg.

EXTRA

Oefening baart kunst, daarom bieden wij je alle mogelijke praktijkles aan die je maar kunt bedenken. Tijdens je dj cursus mag je, in overleg, vrij gebruik maken van alle apparatuur van de dj school in Amersfoort en Amsterdam. Ruim 40 uur per week kun je hier terecht op diverse professionele Pioneer DJ mixers en controllers. Je kunt tijdens de dagen dat onze mensen aanwezig zijn gratis komen oefenen, maak hiervoor een afspraak met onze planning. Onze begeleiders zijn ervaren, door Pioneer DJ gecertificeerde DJs en de Pro DJ School is getoetst en goed gekeurd door het CRKBO als beroepsonderwijs.

Klaar voor de volgende stap? Bekijk dan onze dj cursus Advanced Skills

INFORMATIE

 • Prijs: € 425,-
 • Aantal lesdagen: 4
 • Aantal lesuren: 12
 • Lestijden: 19:00 t/m 22:00 uur
 • Maximaal aantal studenten: 8
 • Lesdagen Amersfoort: Woensdag
 • Lesdagen Amsterdam: Woensdag
*Op alle opleidingen en trainingen zijn onze algemenevoorwaarden van toepassing.

STARTDATA

 • Woensdag 05 februari 2020 (volgeboekt)
 • Woensdag 01 april 2020
 • Woensdag 03 juni 2020
 • Woensdag 02 september 2020
 • Woensdag 04- november 2020
(alle lessen zijn op woensdag avond. Er komen na de startdatum nog 3 lessen op de woensdag avond binnen dezelfde maand waarin je de lessen gaat volgen.)
INSCHRIJVEN LOCATIE AMSTERDAM
 • Woensdag 04 maart 2020
 • Woensdag 06 mei 2020(afgelast vanwege Covid-19)
 • Woensdag 01 juli 2020
 • Woensdag 07 oktober 2020
 • Woensdag 02 december 2020
(alle lessen zijn op woensdag avond. Er komen na de startdatum nog 3 lessen op de woensdag avond binnen dezelfde maand waarin je de lessen gaat volgen.)
INSCHRIJVEN LOCATIE AMERSFOORT