remixen en mashups maken

HOOFDONDERWERPEN

Om aan de slag te gaan met het maken van mashups en remixen moet je wel weten hoe je met het programma Ableton Live om gaat. We leren je de belangrijkste functies en leggen je de basis uit zodat je thuis snel je eerste mashups kunt gaan maken!

Het woord zegt het eigenlijk al, we gaan er een georganiseerd zooitje van maken. We leren je van meerdere tracks een nieuwe track maken. Eigenlijk mixen maar dan met nog meer mogelijkheden en gebruik van loops en samples.

Soms past een nummer gewoon niet, je bent gek van deze track maar je zou het net even anders willen. Dat kan! We leren je om een eigen edit te maken van een reeds bestaande track zodat hij helemaal naar jouw wens is.

Bij sommige nummers zou je net even een ander ritme er bij willen hebben of net even de break iets langer of ergens anders willen plaatsen. Geen probleem! Met het maken van een remix of een bootleg leren we je om er jouw eigen draai aan te geven. Dit kan op verschillende manieren en we leggen ze aan je uit.

Veel muziek is instrumentaal en het kan soms heel verrassend zijn als er dan vocalen van een andere track bij passen. Je moet dan wel weten of iets vals is en hoe je deze vocalen in je mix krijgt. Hoe kom je aan deze vocalen en mag je dit eigenlijk wel gebruiken? Komt goed, we hebben de antwoorden voor je!

Bijna alle DJ’s gebruiken een podcast voor het opbouwen van een fan base. Deze podcast kun je op je sociale netwerk zetten en zo weet iedereen dus wat je aan het doen bent en kun je laten horen wie je bent. We laten je voorbeelden horen en we geven je verschillende mogelijkheden voor het maken van een originele podcast.

MAAK DE EERSTE STAP MET PRODUCEREN

Ieder detail zegt iets over jou. Je draaitechnieken zijn goed, nu is het tijd om je eigen stempel te gaan drukken. Je leert jezelf te onderscheiden met behulp van Ableton Live, je eigen mash-ups, remixes, edits en bootlegs maken. Hiermee zet jij jouw stempel op je live performance en online zichtbaarheid. Ook duiken we in de wereld áchter de draaitafel. De zakelijke kant van het DJ-vak wat jij in je voordeel zult leren gebruiken. Ook zal je ontdekken hoe je eigen tracks kunt produceren. Zodat je uit kunt groeien van act tot artiest.

EXTRA

Je staat breder in de markt door snel en sterk te reageren met bootlegs en remixes van de laatste hits. Maak jezelf aantrekkelijk, onmiskenbaar en bovenal: niet te missen. Om je hierbij te helpen mag je vrij gebruik maken van de DJ Xperience in Amersfoort. Ruim 40 uur per week kun je hier terecht op diverse professionele Pioneer mixers en controllers.

Maak de stap van DJ naar Producer: Producer opleiding

INFORMATIE

  • Prijs: € 325,-
  • Aantal lesdagen: 3
  • Lestijden: 19:00 t/m 22:00 uur
  • Maximaal aantal studenten: 8
*Op alle opleidingen en trainingen zijn onze algemenevoorwaarden van toepassing.

STARTDATA

Wil je deze training volgen?

Stuur dan een mail naar: info@prodjschool.nl