Pro DJ School

DJ en Producer school

PIONEER PRO DJ SCHOOL

Bij ons word je niet de nieuwe “Martin Garrix” of “Hardwell” wij leren onze studenten gewoon goed draaien en produceren zodat ze aan hun eigen carrière kunnen werken.

Geen loze beloften en grote woorden, gewoon keihard werken, doorzetten, netwerken en een beetje geluk hebben.

Maak een keuze voor de voor de opleiding die het beste bij jou past.
Ons lesprogramma wordt ondersteund door o.a Pioneer DJ, Ableton live en Steinberg. Onze opleidingen zijn getoetst en goedgekeurd door het CRKBO, en worden door de overheid als beroepsopleidingen erkend. Voor alle producer opleidingen en trainingen werken wij samen met Pyntago Electronic Music Academy. Je werkt tijdens je opleiding altijd met de nieuwste apparatuur en onze leraren bezitten de meest actuele kennis omdat ze zelf als dj op festivals en clubs over de hele wereld draaien en als producer tracks uitbrengen op de grotere labels. Wij gevent de Pro DJ School leerlingen de kans om ervaring op te doen tijdens verschillende events . Maak kennis met ons, kom langs op één van onze vestigingen in Amsterdam of Amersfoortvoor een proefles of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek, dan kijken we samen naar de beste mogelijkheden voor jou!

DJ LESSEN

De beste start voor je dj carrière waar in 4 lessen de belangrijkste zaken die je als dj moet beheersen en moet weten worden behandeld.

Ga naar DJ Basic Skills

De volgende 4 lessen voor de dj die de basis al beheerst en toe is aan de volgende stap. 

Ga naar DJ Advanced Skills

3 lessen voor de gevorderde dj waarin jij je kan specialiseren. Je gaat je onderscheiden van de rest.

Ga naar DJ Pro Skills

Dit ‘Totaal” pakket zit boordevol extra’s. Naast de DJ Basic Skills, DJ Advanced Skills en de DJ Pro Skills krijg je extra aandacht en tijd om jezelf optimaal te ontwikkelen.

Ga naar DJ Total Skills

Als je het digitale draaien onder de knie hebt en net dat extra stapje wil maken, gewoon omdat het kan!

Ga naar Draaien met vinyl

Als groepslessen niet voor jou zijn of je hebt maar een paar uurtjes les nodig om je skills aan te scherpen, jij bepaald waar de les over moet gaan.

Ga naar Privé les DJ

Voor dat je de keuze maakt bij welke dj school je les gaat volgen is het handig om eerst een proefles te volgen. Zo weet je zeker dat je de goede keuze maakt.

Ga naar Proefles DJ

Speciaal voor de junioren hebben wij betaalbare lessen die ontwikkeld zijn voor kinderen tussen 8 en 15 jaar. Geen groepslessen maar maximaal 2 kinderen per les.

Ga naar DJ les voor kinderen

Music producer

PRODUCER LESSEN

In deze opleiding krijg je diverse trainingen gericht op het produceren van je eigen tracks en het ontwikkelen en perfectioneren van je DJ Skills. Naast deze trainingen krijg je aanvullend extra masterclasses, workshops en privé lessen. Vanuit een samenhangend lesprogramma werk je intensief en praktijkgericht aan een carrière als DJ Producer.

Ga naar de opleiding DJ producer

Je leert tijdens de opleiding werken met Ableton Live en ontdekt wat er komt kijken bij het produceren van tracks. De muziektheorie lessen helpen je bij het maken van dragende baslijnen, stuwende ritmes en logische akkoordenprogressies. De synthese- en sound-design lessen behandelen veel gebruikte technieken, zodat je daarna je eigen unieke geluiden kunt maken. Natuurlijk leer je ook wat er nodig is om je eindmix goed te laten klinken en krijg je begeleiding om jouw tracks naar een release-waardig niveau te tillen.

Ga naar de opleiding Producer

Deze opleiding sluit niet alleen perfect aan bij onze Producer of DJ/Producer opleiding, maar is ook geschikt voor producers die al een tijdje bezig zijn en graag de volgende stap willen maken. Tijdens deze opleiding richten we ons op het produceren van releasewaardige tracks. Je gaat niet alleen dieper in op compositie, arrangement, muziektheorie, synthese en mixing/mastering, maar krijgt ook intensieve privé begeleiding van een leraar die jouw genre begrijpt. Met deze kennis en vaardigheden werk je toe naar een demo die aangeboden kan worden bij labels.

Ga naar de opleiding advanced producer

Als je regelmatig tracks afmaakt, maar niet tevreden bent met hoe het eindresultaat klinkt, dan is dit de training voor jou. Je leert daarin allereerst hoe belangrijk een goede akoestiek in je studio is. Daarna leer je om de losse geluiden in je track tot een goedklinkend geheel te mixen. Daarvoor is het nodig dat je EQ, panning, compressie en galm op een bewuste manier leert gebruiken. Als de mix eenmaal in balans is, dan is het tijd voor de mastering.

Ga naar mixing en mastering

Je leert jezelf te onderscheiden met behulp van Ableton Live, je eigen mash-ups, remixes, edits en bootlegs maken. Hiermee zet jij jouw stempel op je live performance en online zichtbaarheid. Ook duiken we in de wereld áchter de draaitafel. De zakelijke kant van het DJ-vak wat jij in je voordeel zult leren gebruiken. Ook zal je ontdekken hoe je eigen tracks kunt produceren. Zodat je uit kunt groeien van act tot artiest.

Ga naar Mashups maken met Ableton Live

Als je eigen tracks wilt produceren in Ableton Live, dan kun je alles zelf in een paar maanden leren met tutorials op internet. Of je kunt een vliegende start maken met de Ableton Live Intro training bij de Pro DJ School. Je ontdekt in 5 lessen stap voor stap de unieke mogelijkheden van Ableton Live en werkt toe naar het maken van een opzet in je eigen stijl.

Ga naar Produceren met Ableton Live

Als je met samples tegen beperkingen aanloopt, en synth-presets steeds nét niet de geluiden zijn die je zoekt, dan is dit de training voor jou. Tijdens deze training leer je hoe subtractieve synthese werkt. Subtractieve synthese komt terug in ongeveer 95% van alle synthesizers, zowel hardware als software. Dus als je dat begrijpt, dan kun je met vrijwel elke synth uit de voeten.

Ga naar Sound design Basic

Als je subtractieve synthese onder de knie hebt, maar verder wilt gaan met Wavetables, FM synthese en modulaire synths, dan is dit de opleiding voor jou. Tijdens deze training leer je werken met populaire, maar gevorderde synths zoals Serum en Spire. De principes die je uit subtractieve synthese kent, komen hierbij goed van pas, maar elke synth breidt dit op zijn eigen manier uit. Een ander verhaal is FM synthese, dat je op bijvoorbeeld FM8 tegenkomt. Maar ook hier leer je de achterliggende principes begrijpen, zodat je FM synthese echt doorgrondt.

Ga naar Sound design Advanced

Als je wilt weten hoe muziek in elkaar zit en hoe je muziektheorie kunt gebruiken om betere ritmes en melodieën te maken, dan is dit de training voor jou. Al spelende leer je het keyboard gebruiken, en maak je kennis met toonladders, akkoorden en akkoordprogressies. Daarbij wordt rekening gehouden met wat voor elektronische muziek producers belangrijk is.

Ga naar Muziektheorie Basic

Misschien weet je al wat een toonladder is en hoe een drieklank klinkt, maar in deze training gaan we verder daar waar de meeste producers hun kennis ophoudt. Met een scherp oog op wat belangrijk is voor het maken van elektronische muziek, leer je aan de hand van voorbeelden en opdrachten hoe je een simpel idee tot een ijzersterk muzikaal thema uitbouwt. Naast een hoop nieuwe akkoorden krijg je tips en tricks die ervoor zorgen dat je tracks interessant blijven en hoe jij je kunt onderscheiden.

Ga naar Muziektheorie Advanced

Naast groepsles is het ook mogelijk om bij Pro DJ School privé les in het produceren te volgen. Het maakt daarbij niet uit met welk programma je werkt. Het grote voordeel is dat je in je eigen tempo les krijgt en dat je zelf bepaalt wat er behandeld wordt. Wil je je kennis over een specifiek onderwerp vergroten? Of wil je onderwerpen uit verschillende trainingen combineren? Alles is mogelijk.

Ga naar Privé les produceren

Pro DJ School partners